събота, 2 май 2009 г.

Как ще се случи

Без да засягам въпроса за законността на лифта до хижа Рилски Езера, просто искам да взема повод от публикацията, за да направя един тъжен аналог: след като Сергей Дмитриевич Станишев (впрочем след няколко дни той ни е рожденник, да ни е жив и здрав родения на 5 май 1966 г. в гр. Херсон, Украйна, доктор по история – от където и да му е диплома) се качи на Витоша, за да засвидетелствува подкрепата си за проектите там, вече не остана никакво съмнение, че хората около Цеко Минев са си оплели добре работата.
Принципът от Езерата – първо го построяваш, после го пускаш в действие, през това време държавните органи чинно мълчат и си правят пас, а на края са просто „задължени” да го узаконят, ще бъде повторен на Витоша. Така ще стане, няма две мнения. Щом премиера застава зад този проект с глупавите си изказвания "Радвам се, че и Витоша започва да се развива като ски курорт ... За да бъде добър курорт, трябва да се направят следващите стъпки за модернизиране на съоръженията на Витоша". Това ако не е подкрепа?!?! Човека си го каза "Да разбира се. Всичко, което е необходимо, ще направим в рамките на възможностите и задълженията на държавата," за да съдейства, планината Витоша да се "върне" на хората, защото много неща тук са изоставени и занемарени. Каква комунистическа демагогия само.

Но по паметливите от вас помнят, че сценарият е отдавна известен. Станишев вися вече като прани гащи на един лифт, тоест фактът, че той подкрепя съмнителни проекти не е новина. Да припомня само и друго: всичко на Банско също започна в "съмнителните" времена между два парламента след изборите от 17 юни 2001г (процедурата по отдаване на концесия започва при правителството на Костов с РЕШЕНИЕ № 514 на МС от 3.07.2001 г., тоест след изборите, но преди да встъпи новото правителство на Симеон, като приключва на 9.11.2001 г.. Само да добавя, че "публичната" информация за концесията на Юлен на сайта www.nkr.government.bg мистериозно е изчезнала). Ясно е – те знаят как се прави, да му мислим ние.

Няма коментари:

Публикуване на коментар