понеделник, 30 ноември 2009 г.

За липсата на сняг, битието на БФСки и разни мероприятия

За липсата на сняг, битието на БФСки и разни мероприятия

Официозът на БФСки - ski.bg ни съобщава следното:

Уважаеми колеги,
Имам удоволствието да Ви покана на първата пресконференция на Българска федерация ски посветена на старта на новия състезателен сезон. Срещата с медиите ще се проведе на 3 декември (четвъртък) от 11 ч. в зала „Родина" на националния стадион "Васил Левски". На пресконференцията ще присъстват президентът на БФски г-н Цеко Минев, заместникът му г-н Георги Бобев, генералния тсекретар на БФски г-жа Пепа Мицева и националката по ски алпийски дисциплини г-ца Мария Киркова.
Очакваме Ви!
Пламен Вълков,
Пресаташе на БФски"

Публикувам това съобщение, защото може да е интересно, а не за провокация или нещо подобно.

Интересното е, че пресконференцията съвпада със семинар на тема: "Ски курортите в България и Европа", организиран от Европейския потребителски център (Европейският потребителски център – България е част европейските центрове (ECC-Net) и е финансиран от Европейската комисия и Комисията за защита на потребителните, става въпрос за една инициатива на Меглена Кунева).
В рамките на семинара Българската национална асоциация на потребителите ще представи резултати от проучване на ски курортите в България и ще допълни цялостното сравнение на европейските ски дестинации по различни дестинации, направено от потребителския център, включващо условия, цени, застраховки и др. компоненти, интересуващи любителите на ските и зимния туризъм.
Целта на инициативата е да предостави достатъчно информация на българските туристи, така че да се чувстват защитени и уверени, когато пътуват в България и чужбина.
Мнения по темата ще изкажат и представители на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Комисията за защита на потребителите, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Българската асоциация на туристическите агенции и др. бизнес организации.

Семинарът ще се състои на 3 декември 2009г. в хотел „Шератон София Хотел Балкан" – Зала "Сердика", а записванията започват от 9.30.

Програмата на мероприятието е амбициозна: от 9.50. Европейският потребителски център ще представи съвети за потребителите относно пакетните пътувания до европейските ски курорти, а от 10.20 до 10.50 Българската национална асоциация на потребителите ще представи „Ски курортите в България". От 11.50 до 12.20 Българската асоциация на туристическите агенции и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация ще представят Становище относно състоянието на ски-туризма в България и Европа (Програмата).

Наистина се чудя дали двете мероприятия се конкурират или нарочно са по едно и също време, но от друга страна това са все едни фалшиви организации.

Иначе още едно друго съобщение в ski.bg прави впечатление:

Направление Алпийски ски на БФСки съобщава, че поради липса на сняг отлага датите на провеждане на ТРЕНЬОРСКИЯ СЕМИНАР в Банско за 17, 18 и 19 декември 2009г. Дати: 17, 18 и 19 декември 2009 г. Място на провеждане: Банско"

Не че се заяждам, но все пак да попитам: абе вие какво си мислехте? И тепърва ще става все по зле, ама ние ще строим поредния мега-хипер-трипер курорт...

Изглежда като контрапункт на тази малко разочароваща новина има и друга подходяща от 28 Ноември 2009:

Докато на Балканите се радваме на топло слънце с температури над 15 градуса без капка дъжд и липса на сняг, в Алпите вече усилено карат ски. ... В повечето популярни алпийски центрове на Австрия и Швейцария снегът е с дебелина от 20 до 60 сантиметра. Според метеорологичната прогноза в България се очаква рязко застудяване след 2-ри декември, когато над 1000 метра надморска височина температурите ще паднат трайно под нулата и ще вали сняг с натрупване около 20см. Този спад на температурата ще позволи да бъдат задействани инсталациите за изкуствен сняг на Банско, Витоша и части от Боровец. Очаква се подготовката на някои писти да се осъществи до 10-ти декември.

Оптимистично, нали ....

Темата за липсата на сняг и позьорството от страна на БФСки, които явно безснежие ги не лови, продължава и във форума на сайта. Ппредавам ви извадки от една доста интересна дискусия от официоза ski.bg, някои от мненията са доста забавни, а коментарът е излишен – скиорите явно никак не им харесва развитието на „най-модерния ски курорт".

В темата „ПОСЛЕДНО ОТБРОЯВАНЕ! 1-ви декември - официално откриване на ски-сезона в "перлата" Банско" мненията бързо се поляризират, а тонът изостря: ...

Автор: msg
Ноември месец е. Навън е сякаш пролет... Но на 1-ви декември ще бъде празник - не само че ще има сняг на Банско, но той ще бъде и с дебелина над 4 метра (това е традицията в курорта през последната петилетка)! ... Освен всичко друго, градчето ще бъде красиво и приветливо, с усмихнат и вежлив персонал, с невероятна празнична атмосфера, символични цени... Ще бъде пълно с нетърпеливи, но щастливи и усмихнати скиори от всички краища на света! Те ще се пързалят на воля по почти безкрайните 750 - 800 километра писти под връх Тодорка! И като промоция на всичко това, благодарение на уникалните климатични условия в региона, сезонът няма да приключва на 15 април, а някъде през месец август ... Така че, уважаеми любители на белите спортове - потопете се в празничната атмосфера и се стягайте за целогодишно каране... :)))

Автор: vorwarts
Сарказмът ви е твърде кух, на фона на празните писти през март!

Автор: BBB
... през Март имаше 3м. сняг и никой не излезе да обработва. Сега без сняг ще откриват в началото на Декември. Това е пародия по нашенски.

Автор: quentin
... Като имаше наистина 3 м сняг - някой сметна, че няма изгода да подготвя ски - зоната. Сега - ще откриваме сезона на кал...
VORWARTS, твоя коментар е наистина твърде кух, земи си го изтрий сам като администратор...

Няма коментари:

Публикуване на коментар