четвъртък, 25 февруари 2010 г.

Повече от 100 лъжи за Витоша

Под шумното заглавие "10 мита за Витоша - Кои заблуди пречат за развитието на планината" един отявлено поръчков спортен вестник, чийто собственик е доказан сътрудник на ДС и сам прокарва интересите на руската мафия на Паничище (викат му Бай Ганьо), бълва откровени неистини и лъжи, "които ни се препоръчват като безспорна истина, за да се изкарат едни лесни пари на гърба на обществото". Пак се използват псевдо спортни медии, за да лъжат и заблуждават хората, не им омръзна. За автор на това творение се изтъква поредният платен пропагандатор, представител на едно псевдо сдръжение.

Статията започва с разбиването на някакви митове за НАТУРА зоните, но авторът й пропуска да спомене, че Витоша е ПРИРОДЕН ПАРТ с ясни правила и функции. Именно тези правила ( ПУП-а на парка) нарушават някои от предложенията на Витоша ски, конкретно 'митовете' 1,2,3 и 4.

Цитат: Витоша е защитена територия
Ами защитена е, най-стария парк на Балканския полуостров е.

Цитат: На Витоша е забранено да се строи
Така пише в ПУП-а на парка, но е по-лесно да подвеждаш читателите си като объркваш Натура зона с Природен парк и цитираш само тези регулации, които ти изнасят.

Цитат: Забранява се реконструкция и модернизация на съоръженията
Този 'мит' май е такъв само в митологията на този вестник.

Цитат: На Алеко ще се унищожават морени
Унищожават се сферично ерозирали гранитни скали, които ние лаиците наричаме 'морени'. Обаче се унищожават и това е документирано

Цитат: На Витоша ще бъдат качени багери
Ами те ги качиха вече, когато прокараха онзи безумен ски път до долно лале.. даже сега има едно разследване заради тези багери и изкъртвания. 7 дни спорт обаче пропускат да споменат за него на читателите си. Те пропускат да споменат че на Тодорка същите тези хора качиха 25 тонни булдозери. Иначе как си обяснявата тази промяна на ландшафта :

С какво мислите е запълнено дерето? А снимката е от сйта на Банско ски. Голяма екология, голямо нещо.

Не се ли умориха да пишат неграмотни статии по тази тема? Защо продължават с некомпетентни писаници по спортни ежедневници. За толкова тъпи ли ни мислят тези 'журналисти' и ПР 'специалисти'? Смешни сте, пишете платени статии и манипулирате читателите си!

Няма коментари:

Публикуване на коментар