понеделник, 22 февруари 2010 г.

За липсата на журналистика

Ливанският кедър е едно от най-легендарните дървета в световната история - символ на вечност, могъщество, опора. В този дух той се споменава на 55 места в Библията. Дори народният поет Иван Вазов не издържа на изкушението и в своето първо стихотворение "Борът" сравнява вековното дърво в двора на сопотския метох с
"кедър вековен в Ливанска пустиня
разперил е клони, потънал в мечти
свещени и тайни. На стара светиня,
на гробове неми той сянка държи."
Древните автори многократно ни убеждават, че това дърво е идеалният материал за построяването на военни и търговски кораби. Освен това според тях този вид кедър расте само в Ливан и никъде другаде. Затова в стари египетски сведения Финикия се нарича страната на кедъра. Тя е богата благодарение на износа на този дървесен вид. В резултат на което той е почти изчезнал. Особено след строежа на Храма в Йерусалим от Цар Соломон - Wiki, което е може би една от първите документирани еко катастрофи в човешката история.
Трябва да се каже, че в Ливан също се карт ски, но Кедъра от ски не разбира...


Не бих писъл нищо, ако човекът, за когото говоря, си се държеше просто като водещ на спортно предаванце, презентатро, както му викат англетата. Ето, дъщерята на един оръжеен бос, неговата колежка, тя момичето е там само да краси пейзажа и да се намира на работа, но момъкът иска и да журналист. Да, ама ако искаш да си такъв, не може да си каниш един банкер за щяло и нещало и да му прави ПР, като му пригласяш и подмазваш. Сори.
Просто гелдах това видео и още в самото начало, човекът, който сам си каза, че от скоро е започнал да се интересува от ски, отбелязва, че неговият гост е като у дома си в сутиото на Националната телевизия. Е бива ли така? Как може да разчитаме на плурализам, на етика у този човек? Той си кани неговия ментори това е, а БНТ не ги е еня, ама никак

Иначе и други са забелязали "безпристрастността" на тв водещия, ето тук тече една интересна полемика, но аз няма да се намесвам, че нали съм"нелоялна конкуренция, която цапа имиджа на "Витоша ски".

Няма коментари:

Публикуване на коментар